Urządzenie służby żandarmeryi M. Wolnego Krakowa i Jego Okręgu - Haller, Józef; Darowski, Wincenty; Nowakowski, Tomasz; Senat. (s.n., 1837)
Zaw. akty prawne uchwalone przez Senat Wolnego Miasta Krakowa dla żandarmerii w 1837 r.
Pod tekstem: Senat Rządzący W. M. Krakowa i Jego Okręgu niniejszą instrukcyą zatwierdza. Kraków d. 6 maja 1837 r. Prezes Senatu Haller, Sekr. Jlny Senatu Darowski, Nowakowski Sekr. Exp. Sen.
Keywords: Policja; prawo; Polska; organizacja; Wolne Miasto Kraków; administracja; Kraków (woj. małopolskie; okręg)