wiadomienie. Inc.:] "La |princesse Czartoryska s'empresse de vous prevenir qu'une representation toute composee d'amateurs [...]" - Czartoryska, Anna (s.n., 1860)
Zawiadomienie o przedstawieniu amatorskim organizowanym przez Towarzystwo Dobroczynności Dam Polskich.
Paris, ce 4 Mars 1860.
Keywords: Wielka Emigracja; Polacy za granicą; opieka społeczna; organizacje; Francja; kultura; Działalność charytatywna; Organizacje charytatywne; Organizacje polonijne; Teatr amatorski; imprezy; Paryż (Francja)