Wieczór Mickiewiczowski pod przewodnictwem Ignacego Domejki urządzony staraniem Stowarzyszenia Byłych Uczniów Szkoły Narodowej Polskiej i Towarzystwa Filharmonicznego Polskiego w Paryżu [...] ([s.n., 1884)
Zawiadomienie o wieczorze artystycznym (i jego program), urządzonym przez Stowarzyszenie na rzecz pomnika Mickiewicza w Krakowie.
Tyt. nagł.
Keywords: obchody; Francja; pomniki; Polska; Organizacje polonijne; opieka społeczna; Szkolnictwo polonijne; Kultura; imprezy; Kwesta; Emigracja polityczna; Polacy za granicą; Paryż (Francja); szkolnictwo i oświata; Kraków (woj. małopolskie)