Chr. Funcii ||Quadripartitum historico-politicum |Orbis hodie-imperantis breviarium et [...] studiosae juventuti Erotemat. methodo sic exhibens [...] (Impensis Joh. Ad. Kaestner, Typis Christophori Zipperi, 1673)
Opis Polski s. 715-822
Wyszedł tylko t. 1?
Keywords: Polska; Niemcy; Turcja; Rosja; Persja; Maroko; Mongolia; Tataria; Chiny; Japonia; Hiszpania; Ameryka; Francja; Wielka Brytania; Dania; Szwecja; Węgry; Indie; Geografia świata 17 w.; Podręcznik geografii 17 w.