Głos Jaśnie Wielmożnego Jmci Pana Czapskiego, wojewody chełmińskiego [...] na sessyi seymowey dnia 30 Decembra roku 1790 miany w stanach skonfederowanych (w drukarni [...] Michała Grölla), 1791)
Pochwala ustanowienie prawa o stutysięcznej armii.
Tyt. nagł.
Keywords: Mowy polskie; Wojsko; Polska