[Patent] (s.n., 1716)
Zatwierdzenie patentu wyd. w Charlottenburg 6 IX 1709 wymierzonego przeciwko fałszerzom i wędrownym kupcom działającym na szkodę odlewaczy cyny (Zinn Giesser).
Rkps na wykl.: ``Reglemente, edicte [...] Tomus Sextus 1818 [...] 1679 bis 1735''
Keywords: Prawodawstwo; Prusy; Konwisarstwo; nieuczciwa konkurencja; Handel obnośny