Patent króla JMCi pruskiego do wszystkich stanów i obywatelów do tego czasu woiewództw polskich, poznańskiego, gnieźnieńskiego [...] podług traktu granicznego [...] tudzież miast Gdańska i Torunia (s.n., 1793)
Wyjaśnia powody zaboru ziem polskich, żądanie złożenia przysięgi wierności
Tyt. nagł.
Keywords: Rozbiór 1793 r. Polski