"Wir Carl der Sechste [...] Demnach es jedermänniglich erinnerlich beywohnet [...]" (s.n., 1714)
Edykt powtórnie zakazujący na Górnym i Dolnym Śląsku uprawiania gier hazardowych oraz system kar przewidzianych za przekroczenie tego zakazu
a 1980 1170