Rada Litewska pod naczelnictwem Tadeusza Kościuszki - Rada Litewska (s.n, 1794)
Odezwa do żołnierzy rosyjskich, ofiarowująca im azyl (oraz stwierdzająca, że winę za okrucieństwa ponoszą ich dowódcy).
Tyt. nagł.
Keywords: Powstanie 1794 r. kościuszkowskie