Uniwersał do wojewodztw y powiatow prowincyi Wielkiego Xięstwa Litewskiego y miast Wolnych (s.n., 1794)
Ogłasza oswobodzenie Wilna, akt powstania narodu litewskiego i utworzenie się Rady Najwyższej Rządowej.
Tyt. nagł.
Keywords: Powstanie 1794 r. kościuszkowskie; Litwa; Wilno (Litwa)