Uniwersał od Rady Naywyższey Narodowey do obywatelów W. X. Lit. i mieszkańcow miast Rzpltey (s.n., 1794)
W sprawie uzbrojenia rolników.
Tyt. nagł.
Keywords: Powstanie 1794 r. kościuszkowskie; Litwa; Uniwersały 18 w.