Mowa Jaśnie Wielmożnego Zaleskiego pisarza grodzkiego łukowskiego posła z woiewodztwa lubelskiego dnia 3 listopada 1783 roku w Izbie poselskiej miana ((w drukarni Piotra Dufour), 1783)
Przeciw cudzoziemcom w wojsku, a za utraconą władzą hetmanów. Przeciw Radzie Nieustającej
Tyt. nagł.
Keywords: Mowy sejmowe