Kopia listow dwu poslanych od Cesarza Tureckiego y Krola Perskiego do Krola Hiszpanskiego Philipa. Z których sye obaczyć może czego sye domaga Cesarz Turecki od Króla Philipa: y z iego upominki. Rzaś iako sye Persa spiknąć pragnie z Królem hiszpańskim przeciw temuż Cesarzowi Tureckiemu także upominki (W Drukarni Łazarzowej, 1586)
Turcicum 16 w.
Wyd.A.: w tyt. w.3:...ckiego..., w.4:...Hiszpańskiego...; położenie sygn.: Aij/ia źiem, Aiij/W.M., Aiiij/m iedn, Av/ak z I.
Keywords: Korespondencja dyplomatyczna; Islam; a chrześcijaństwo; Hiszpania; a Turcja; Turcja; a Hiszpania