Oratio nomine christianissimi Galliarum regis, per reverendiss[ime] et illustriss[ime]: Dominu[m] Ioannem Monlucium, Episcopu[m] et Comitem Valentiae: praedictae Regiae Maiestatis augustioris et secretioris consilli consiliarum: [...] post mortem serenissimi Sigismu[n]di Augusti Regis Poloniae, etc in electione novi regis ad Varszoviam in campo camnensi habita. Anno D[omi]ni 1573 [rz.]. Die X mensis Aprilis. Accessit et secunda Oratio eiusdem D[omi]ni Monlucii, apud ordines habita 25 mensis Aprilis (In Officina Nicolai Scharffenbergij, 1573)
Dotyczy wyboru Henryka de Valois, późn. Henryka III króla franc., na tron polski
Notatki rękopiśmienne w języku łacińskim, 17 w.
Keywords: Mowy łacińskie; Warszawa; elekcja; Elekcja 1573