Stanislai Rescii |Epistolarum liber unus.Quibus nonnulla eiusdem auctoris. Pia exercitia, pijs lectoribus non indigna pij quidam Viri adiungenda putauerunt. Piarum meditationum progimnasmata (ex officina Horatii Saluiani. Neapoli, apud Io. Iacobum Carlinum, & Antonium Pacem., 1594)
Polonicum, zawiera listy do Polaków i osób z Polską związanych, m. in. do króla Stefana Batorego, króla Zygmunta III Wazy, Stanisława Karnkowskiego, Andrzeja Opalińskiego, Stanisława Sokołowskiego, Jana Dymitra Solikowskiego, Marcina Kromera, Jakuba Brzeźnickiego, Tomasza Tretera, Wawrzyńca Goślickiego i in.
Stanislai Rescii.
Keywords: Listy łacińskie; Poezja łacińska; Oda łacińska; Mowy łacińskie; Duchowość chrześcijańska; Rozmyślania religijne