Assertio orthodoxae doctrinae de duabus naturis Christi servatoris nostri, opposita blasphemijs & sophismatibus Simonis Budnęi nuper ab ipso in Lituania euulgatis (excudebat Christophorus Froschouerus, 1575)
Polonicum: ded. dla Jana Hlebowicza, kasztelana mińskiego i trockiego.
auctore Iosia Simlero sacrarum literarum in schola Tigurina professore.
Keywords: Jezus Chrystus; teologia; Trójca św; Katolicyzm; a protestantyzm; Polemika religijna