Epistolarvm Pavli Manvtii Libri X: Qvobvs Nvper Additis Eiusdem qu[ae] Pr[ae]fationes applellantur (apud Petrum Horst, 1571)
Polonicum: listy do Andrzeja Patrycego, Andrzeja Zebrzydowskiego, Piotra Myszkowskiego, Antonio Possewina, Jakuba Górskiego, Jana Zamoyskiego, Stanisława Fogelwedera, Andrzeja Gostyńskiego
Okładzina górna - medalion z ornamentem roślinnym (plecionkowym), złoc. i śl., nad tym tłocz. ``EPISTOL MANV'' złoc., radełko. Okładzina dolna- radełko motyw postaci mitolog. - cnoty, tł. śl.
Keywords: Listy łacińskie