Zrdcadlo slavneho Margrabstwy Morawskeho: w kteremž geden kaž~'dy Staw dawnost wzacnost y powinnost swau uhleda (apud haeredes Milichtalleri, 1593)
List franc. Jana z Bergamo do Stanisława Pawłowskiego, biskupa ołomunieckiego, 1580 k. LIXv
Kratce sebrane a wydane Roku 1593 skrze Bartholoměge Paprockeho z Glogol a Paprocke Woly. Scindutur vestes, gemae franguntur & auru[um] Carmina qua[m] tribuent, fama perennis erit. Drahych ssat perel zlata Měst wsy každy zbude To co o nas napyssi wečne tu trwat bude. Cum consensu Illustrissimi Principis, Domini, Domini Stanislai Pawlowsky Episcopi Olomucensis &c. Ac totius Senatus, omniumq[ue] ordinum Marchionatus Morauiae.
Keywords: Arystokracja; Czechy; Duchowieństwo; Heraldyka; Austria; Historia; Miasta; Rycerstwo; Stemmat czeski; Synod biskupów; Szlachta; Władcy; Morawy (Czechy); Ołomuniec (Czechy)