[Zawiadomienie. Inc.:] "Żałobne doroczne Nabożeństwo, wieczyście przez Towarzystwo Historyczne Polskie ufundowane w Montmorency, za duszę s. p. Niemcewicza, Kniaziewicza i wszystkich Polaków zmarłych na wygnaniu, odbędzie sie w Montmorency, w Kościele parafialnym [...]" ([s.n., 1853)
Zawiadomienie o dorocznym nabożeństwie żałobnym w kościele parafialnym w Montmorency, za duszę ś. p. J. U. Niemcewicza, Karola Kniaziewicza i wszystkich Polaków zmarłych na emigracji.
Wyszło bez tyt.
Keywords: obchody; Wielka Emigracja; Polacy za granicą; organizacje; Francja; Organizacje polonijne; Kościół katolicki; Duszpasterstwo emigrantów; katolicyzm; Modlitwa; Msza święta; Nabożeństwo żałobne; Montmorency (Francja); kościół św. Marcina