Konrad Wallenrod et Grajina, deux poëmes historiques d' Adam Miçkiewicz, traduits en français par Christien Ostrowski ; edition illustree par J. Tysiewicz: Prospectus-specimen - Mickiewicz, Adam (Impr. Benard et Cie, 1850)
Prospekt - reklama wydawnicza dwóch poematów Adama Mickiewicza: "Konrada Wallenroda" i "Grażyny" w języku francuskim, tłumaczonych przez Krystyna Ostrowskiego oraz "Bilet Przedpłaty Na poemata Historyczne Adama Mickiewicza Konrad Wallenrod i Grażynę, Wydanie ozdobne Jana Tysiewicza".
Tyt. nagł.
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; Francja; Edytorstwo; Wydawnictwa