Dyrekcja Główna do członków stowarzyszonych [Inc.:] "Z głębokiem wewnętrznem zadowoleniem towarzyszącem zawsze wszelkiej uczciwej chociaż mozolnej pracy, przychodzi dzisiaj Dyrekcji Głównej zdać wam sprawę [...]" - Sierawski, Jan Kanty ([s.n., 1844)
Druk ulotny - okólnik Towarzystwa Fundatorów Trzeciego Maja, no 601, zaw. sprawozdanie z 3 miesięcznej działalności.
Tyt. nagł.
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; organizacje; Francja; Organizacje polonijne; Paryż (Francja)