A nos frères de France et de Pologne très chers frères - Dunin-Borkowski, Józef; Uszyński, Konstanty.; Daniejko, Aleksander Bronisław. (s.n., 1836)
List otwarty ogłoszony jako protest przeciw pismu: Józefa Kosteckiego, Bartłomieja Beniowskiego i Józefa Michalskiego ogłoszonemu w la Gazette d'Auvergne.
Dunin (Joseph) ; Uszinski Constantin ; Danieyko (A. B.).
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Powstanie 1830 r. listopadowe; Polacy za granicą; w mediach; Francja; Organizacje polonijne; Landy (Francja); organizacje; Clermont-Ferrand (Francja)