Au Redacteur de l'Univers - Sainte-Foi, Charles (Renou et Maulde, 1840)
Odpowiedź na opublikowany w dzienniku ``Univers'' anonimowy list z zarzutami względem modlitewnika wydanego przez Charlesa Sainte-Foi, w którym autor nawołuje do modlitwy za Polskę.
Charles Sainte-Foi.
Keywords: Modlitwa; katolicyzm; Patroni Polski; Polacy za granicą; w mediach; Francja; Emigracja polityczna; Polska; Opinia publiczna