[Zaproszenie. Inc.:] ``Les |Polonais, presents à Paris, vont celebrer le onzième anniversaire de leur Revolution nationele du 29 Novembre 1830 [...]'' - Zwierkowski, Walenty Józef; Sołtyk, Roman; Chodźko, Leonard (s.n., 1841)
Zaproszenie do udziału w obchodzie 11 rocznicy 29 XI 1830 r.
Valentin Zwierkowski ; Roman Sołtyk ; Leonard Chodźko.
Keywords: Powstanie 1830 r. listopadowe; obchody; Francja; Rocznice; Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; Organizacje polonijne; Paryż (Francja); organizacje