Monument polonais en Suisse - Plater, Władysław (s.n., 1868)
Odezwa w sprawie darów na pomnik w Rapperswil.
Ladislas Plater.
Keywords: historia; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; kultura; Szwajcaria; Organizacje polonijne; Muzea polonijne; Kwesta; Rapperswil (Szwajcaria); muzealnictwo; polska kolumna wolności