Komitet Narodowy Polski do Emigracji Polskiej - Lelewel, Joachim; Zwierkowski, Walenty; Odyniecki, Antoni; Tyszka, Wiktor ([s.n., 1844)
Odezwa o składanie ofiar na powodzian w południowej Polsce.
[J. Lelewel ; W. Zwierkowski ; A. Odynecki ; W. Tyszka].
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; polityka; Francja; Belgia; Organizacje polonijne; Powódź; Kwesta; Paryż (Francja); organizacje; Bruksela (Belgia)