[Dokumenty chłopskie XVIII-XIX w. z Żywca i okolic]
Motyka Jan z Kamesznicy skarży się na Michała Fiedora ze wsi Szare o nieuregulowanie rachunków. Podpisani: Jan Motyka, Michał Fiedor, Tomasz Bury - wójt wsi Sól i Marcin Pytel - wójt wsi Szare. B.m., 1831.03.12. K. 1-2.
Uszkodzenia i ubytki na kartach 10-11, 23.
Keywords: Chłopi; gospodarka; Polska; Testament; historia; Cięcina (woj. śląskie); Cisiec (woj. śląskie); Kamesznica (woj. śląskie); Korbielów (woj. śląskie); Milówka (woj. śląskie); Rajcza (woj. śląskie); Rycerka Dolna (woj. śląskie); Rycerka Górna (woj. śląskie); Sól (woj. śląskie); Szare (woj. śląskie); Ujsoły (woj. śląskie); Żabnica (woj. śląskie); Zaprzelina (woj. śląskie)