erasien mit seinen Erdölgebieten (Verlag von Velhangen & Klasing, 1941)
Verso: tabele statystyczne z danymi od 1860 do 1939 r.
Rzeźba terenu oddana metodą cieniowania i punktów wysokości.
Keywords: II wojna światowa (1939-1945); Pole naftowe; w kartografii; Azja Południowo-Zachodnia