Wypisy z materiałów źródłowych z czasów powstania listopadowego - Chłopicki, Józef; Grabowski, Stefan; Krukowiecki, Jan; Lubecki-Drucki, Ksawery; Małachowski, Kazimierz; Skrzynecki, Jan Zygmunt; Szembek, Piotr; Turkuł, Ignacy; Umiński, Jan Nepomucen; Valentin d'Hauterive, Franciszek; Żymirski, Franciszek
Wyjątek z listu Ignacego Turkuła zca Min. Sekretarza Stanu do Ksawerego Lubeckiego min. skarbu Królestwa Polskiego 6/18 sierpnia 1830, k. 30.
Mf 1595
Keywords: Powstanie listopadowe (1830-1831)