Korespondencja gen. Władysława Zamoyskiego z lat 1833-1868: Listy do Władysława Zamoyskiego od następujących: L-Z - fragment (1833)
Dodatek: I. Listy do Władysława Zamoyskiego od następujących: Grzymała Albert 1837 k. 1-2. - Hoffman Karol 1839 k. 3-5. - Izdebski Karol 1839 k. 6-7. - Skrzynecki Jan 1839 i 1842 (2) k. 8-11. - Umiński Jan 1844 k. 12. - Worms Mayer-Goudchaux 1834 k. 13-14.
Mf 1274
Keywords: Anglia; Austria; Mołdawia; Niemcy; Paryż; Węgry; Algier; Moskwa; Rzym; Turcja; Wielkie Księstwo Poznańskie; Włochy; Francja; Emigracja polska Niemcy po 1831; Emigracja polska w Ameryce po 1831; Emigracja polska w Anglii po 1831; Emigracja polska w Turcji po 1831; Emigracja polska we Francji po 1831; Emigracja polska Węgry po 1831; Emigracja polska Włochy po 1831