Dokumentacja konserwatorska zbiorów muzealnych PAN Biblioteki Kórnickiej wykonana w ramach przygotowań do eksponowania obiektów na wystawie "Rządzić i olśniewać. Biżuteria polska w XVI i XVII wieku" zorganizowanej na Zamku Królewskim w Warszawie V-VII 2019 r.] - Szczypek, Maria; Klabisz, Marian; Biblioteka Kórnicka; Polska Akademia Nauk Biblioteka Kórnicka; Zamek Królewski (Warszawa); Rządzić i olśniewać. Biżuteria polska w XVI i XVII wieku (Warszawa 2019) (2019)
Dokumentacja konserwatorska - łańcuch z guzem z Biblioteki Kórnickiej PAN, MK 3960; wyk. Maria Szczypek; k. 2-7.
Dokumentacja prac konserwatorskich wykonanych w Pracowniach Konserwatorskich Zamku Królewskiego w Warszawie. Konserwacji poddano obiekty ze zbiorów PAN Biblioteki Kórnickiej, wypożyczone na wystawę.
Keywords: Biżuteria; Dokumentacja konserwatorska; Konserwacja zabytków; Dokumentacja konserwatorska - zbiory muzealne