Archiwista na powstańczym Żoliborzu: wspomnienia : sierpień - wrzesień 1944 - Bańkowski, Piotr (Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych. Departament Organizacji i Udostępniania. Wydział Popularyzacji i Wydawnictw, 2014)
Wprowadzenie : Piotr Bańkowski - biografia / Anita Chodkowska. - S. 7-15.
Piotr Bańkowski ; [przygot. rękopisów do dr. Anita Chodkowska] ; Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych.
Keywords: Archiwiści; Polska; Powstanie 1944 r. warszawskie; Warszawa; Żoliborz; historia