Różne Jadwigi, Władysława (syna) i Marii Zamoyskich: bilety wizytowe, reklamy, nalepki etc - Barot, Louis; de hrabina, Bizemont; Witajewski, W.; Chądzyński, J.; Górecka, Maria; Lipkowska, Wiktoria; z Kraszkowskich, Lipska; Andrzejewski, Ignacy; Baumgartner, Eugénie; Bayerlein-Marjański misjonarz w Argentynie, Józef; Bayle-Princeteau; Boche, Edouard; et al.
Wizytówki: k. 240 - d'Abbadie d'Arrast (1); k. 241 - Adams C. W. (1); k. 242 - Adamski Stanisław (1); k. 243 - d'Adda Salvaterra Paul (1); k. 244 - Aleksandrowicz (1); k. 245-246 - Alger (2); k. 247 - Alhenc E. (1); k. 248 - Allart Achille (1); k. 250 - Ambasador Austrii (1); k. 251 - Amersfoordt (1); k. 252 - Anczyc Wałcaw (1); k. 253 - Andrzejewski Ignacy (1); k. 254-266 - Antoniewicz Bolesław (13); k. Armstrong C. (1); k. 268 - Augustynowicz Seweryn (1); k. 269 - d'Avila (1); k. 270 - d'Avril A. (1); k. 271 - d'Avril (1); k. 272 - Badeni Stanisław Henryk (1); k. 273 - Badeni Kazimierz (1); k. 274 - Bagnley (1); k. 275 - Ballot Henri (1); k. 276 - Balsan Charles (1); k. 277 - Barabasz Stanisław (1); k. 278 - Baranowska z Bnińskich (1); k. 279 - Baranowska z Lipskich (1); k. 280 - Baranowski Ignacy (1); k. 281 - Barcoutas D. (1); k. 282 - Bardies de (1); k. 282 - Barnard (1); k. 284-285 - Baudrillart Alfred (2); k. 286 - Baumgartner Eugenie (1); k. 287 - Bayerlein-Marjański Józef (1); k. 288 - Bayle-Princeteau (1); k. 289 - Beckx Florence Eleonore (1); k. 290 - Begule Lucien (1); k. 291- Beistegui de (1); k. 292 - Bentkowski Leon (1); k. 293-295 - Bentkowski Władysław (3); k. 296 - Bernardon B. (1); k. 297 - Bertrand (1); k. 298 - Besnard (1); k. 299 - Beydale Cecylia (1); k. 300 - Białozorski Stefan (1); k. 301 - Bieczyński Wacław (1); k. 302 - Binder (1); k. 303-304 - Birkbeck W. (2); k. 305 - Bizemont de (1); k. 306 - Blaha Marian (1); k. 307 - Bloomfield (1); k. 308 - Bnińska Adolfowa (1); k. 309-310 - Bniński Adolf (2); k. 311 - Bobrzyński Michał (1); k. 312 - Bocher Edouard [madame] (1); k. 313 - Boche Edouard (1); k. 314 - Bodenham de z Morawskich (1); k. 315 - Bogucki Baltazar (1); k. 316 - Boissard Adeodat (1); k. 317 - Bojanowska Paulina z Mielęckich (1); k. 318-323 - Bourdil Fernand (6); k. 324-325 - Bourdil-Pelletreau (2); k. 326 - Bourelly (1); k. 327-328 - Bourgeois Marcel (2); k. 329 - Bourgoing Denis de (1); k. 330 - Bourguignou Anna de (1); k. 331 - Branicka Konstantynowa z Potockich [Jadwiga] (1); k. 332 - Potocki Konstanty (1); k. 333 - Branicki Ksawery (1); k. 334 - Branicki Władysław (1); k. 335 - Brantjes N. (1); k. 336 - Breteche Carton de la (1); k. 337 - Breza z Mycielskich (1); k. 338 - Breza Konstanty (1); k. 339 - pusta karta; k. 340 - Broel-Plater Stanisław Mikołaj (1); k. 341 - Brossard d'Inval Felicite de (1); k. 342 - Bronwnsford Kazimierz (1); k. 343 - Brożek Aleksander (1); k. 344 - Brunet Vivien de Goubert (1); k. 345 - Brajanowski G. J. (1); k. 346 - Brzeziński Michał (1); k. 347 - Brzostowska Ludwika (1); k. 348 - Brzozowska Eliza z Zamoyskich (1); k. 473 - Bruch Franciszek (1); k. 349 - Budaszewski Stanisław (1); k. 350-351 - Budryk Adam (2); k. 352 - Budzyński Alfred (1); k. 353 - Budzyński Wacław (1); k. 354 - Buffet (1); k. 355 - Bulman, Johnstone & Co. (1); k. 356 - Bureau Joseph (1); k. 357 - Bury Jan (1); k. 358 - Busse Edward (1); k. 359 - Bussetti Ferdinando (1); k. 360 - Bystrzonowska Kamila (1); k. 1 - Cadon L. (1); k. 2, 4 - Campbell James (2); k. 5 - Carne Joseph Edmund (1); k. 6 - Carre Riddell J. W. (1); k. 7 - Cave M. (1); k. 8 - Cazin Paul (1); k. 9 - Cegielski Hipolit (1); k. 10 - Celansky Carlo de (1); k. 11 - Celms Julius (1); k. 12 - Chabrie C. (1); k. 13-14 - Chabrie-Tomaszewicz Robert (2); k. 15 - Charpentier Gustave (1); k. 16 - Chasseriau H. (1); k. 17 - Chazelles De (1); k. 18 - Chądzyński J. (1); k. 19 - Cheradame Andre (1); k. 20 - Chevrier Roger (1); k. 21 - Chitulescu George (1); k. 22 - Chłapowscy Alfredowie (podziękowania kondolencyjne); k. 23 - Chłapowski Franciszek (1); k. 24 - Chłapowski Stefan (1); k. 25-26 - informator kolejowy; k. 26a - Chodźko Aleksander (1); k. 27-28 - Chojecki F. [?] (2); k. 29 - Choloniewski Edward (1); k. 30 - Christie (1); k. 31 - Christitch Milan (1); k. 32 - Chrzanowska Halina z Gąsiorowskich (1); k. 33 - Chybowski Wiktor (1); k. 34 - Cichowicz Władysław (ksiądz) (1); k. 35 - Ciecierska Jadwiga z Rzewuskich (1); k. 36 - Ciecierski Stefan (1); k. 37 - Ciepanowski I. [?] (1); k. 38-39 - Cieszkowski August (2); k. 40 - Cieszkowski Krzysztof (1); k. 41 - Cieszkowski Zygmunt (1); k. 42 - Cim Albert (1); k. 43 - Clarke W. I. [?]; k. 44 - Cleary M. A. (1); k. 45 - Clermont-Tonnerre Jacques de (1); k. 46 - O'Connell P. (1); k. 47 - Conseillant Veuve, Conseillant Bathilde (1); k. 48 - Contenson de (1); k. 49 - Coret Marcel (1); k. 50 - informacja o narodzinach córki państwa Coret; k. 51 - Corplet (1); k. 52 - Courbe J. (1); k. 53 - Cousin L. (1); k. 54 - Crespin Alexis (1); k. 55-56 - Robert Crussaire (2); k. 57 - Cullis Bramhall (1); k. 58 - Czabańska Jadwiga (1); k. 59 - Czacki (1); k. 60 - Czapska Laura z Mielżyńskich (1); k. 61 - Czapski-Hutten Bogdan (1); k. 62 - Czarnecka Anna z Mielżyńskich (1); k. 63 - Czarnecki Stanisław (1); k. 64 - Czartoryski Marceli (1); k. 65-66 - Czartoryski Władysław, książę (2); k. 67 - Czerny Zygmunt (1); k. 68 - Czerkawski Włodzimierz (1); k. 69 - Czetwertyński Światopołk Eustachy Tymoteusz (1); k. 70 - Czorba Jan (1); k. 71 - Dalkiewicz Julian Władysław (1); k. 72-73 - Daly I. (2); k. 74 - Dankowski Józef (1); k. 75 - Danne Leon de (1); k. 76-77 - Danysz Jean (2); k. 78 - Daru Pierre (1); k. 79 - Daukszo Stanisław (1); k. 80 - Dąbrowska Weronika z Łąckich (1); k. 81 - Dąbrowski Bronisław (1); k. 82 - Dąbrowski Ludwik J. (1); k. 83 - Delaage A. (1); k. 84 - Delaroche Paul (1); k. 85 - Dembiński B. (1); k. 86 - Dembinski M. B. (1); k. 87 - Demolliens Andre (1); k. 88 - Denizot Alfred (1); k. 89 - Dephanis Pierre (1); k. 90 - Desfeuilles Paul (1); k. 91 - Devaux Andre (1); k. 92 - Dębicki Ludwik (1); k. 93 - Dębno Czajkowski L. W. (1); k. 94 - Dłuski Kazimierz (1); k. 95 - Dmowski Roman (1); k. 96 - Dobrzyńska Anna (1); k. 97 - Dobrzyński Walenty (1); k. 98 - Doherty Peter (1); k. 99 - Dolezal jaromir (1); k. 100 - Dolmetsch Albert (1); k. 101 - Domvile Margaret (1); k. 102 - Douay de Lesdain Marc (1); k. 103 - Dowgiałło Stanisław (1); k. 104 - Dowgiałłowa Maria z Platerów (1); k. 105 - Downs Lois M. (1); k. 106 - Drohojowska Maria Kazimierzowa (1); k. 107 - Drouet C. (1); k. 108 - Droulers Charles (1); k. 3 - Du Camp Maxime (1); k. 109 - Dubiecka Abeline (1); k. 110 - Dumat Emile (1); k. 111 - Dunajewski Albin (1); k. 112 - Dunezat Pierre de Saint Michel (1); k. 114 - Dybowski Jean (1); k. 115 - Działowski (1); k. 116-118 - Działyńska Gryzelda Celestyna (3); k. 119-120 - Działyńska Izabella z Czartoryskich (2); k. 121-122 - Działyński Jan (2); k. 123 - Dzieduszycka Włodzimierzowa [Alfonsyna] (1); k. 124 - Dzierżykraj Morawski, Tadeusz (1); k. 125 - Engestrom Jadwiga z Borzewskich (1); k. 126 - Engeström-Benzelstjerna Wawrzyniec (1); k. 127 - Estreicher Karol (1); k. 128 - d'Estutt d'Assay Henry (1); k. 129 - Eventails de Luxe, Alexander (1); k. 130 - Evrard J. E. (1); k. 131 - Eykyn Sidney (1); k. 132 - Eysern Vogel Heinrich (1); k. 133 - Fabisz Kazimierz (1); k. 134 - Fairfax Charles B. (1); k. 135 - Falcon Henri (1); k. 136 - Faucher Leon (1); k. 137 - Faure (1); k. 138-139 - Fay [generał] (2); k. 140 - Felix M. (1); k. 141 - Fellenius Karl Gustav (1); k. 142 - Fenrych Tadeusz Wiktor (1); k. 143 - Fiez-Vandal Maurice (1); k. 144 - Firmin Marbeau Pierre (1); k. 145 - Fleig Emile, Gillier Paul, Fleig Georges (1); k. 146 - Folkierski W. (1); k. 147 - Fourrier Maurice (1); k. 148 - Fox Strangways [dama] (1); k. 501 - Frater Maurice (1); k. 361 - Gachon Henri (1); k. 362 - Gaden Claude (1); k. 363 - Gajewska Łucja z Działowskich (1); k. 364-365 - Gajewska Emilia z Garczyńskich (2); k. 366 - Gajewski Józef (1); k. 367 - Gajewski Franciszek - życzenia noworoczne, 1 stycznia 1862 r.; k. 368-369 - Gajewski Franciszek (2); k. 370 - Gałęzowska Amelia (1); k. 371 - Gałęzowska Ksawerowa [madame] (1); k. 372-373,376-377 - Gałęzowski Józef (4); k. 374-375,378 - Gałęzowski Ksawery (3); k. 379 - Gałecki Adam (1); k. 380 - Ganay de [hrabiostwo] (1); k. 381 - Gawroński Stanisław (1); k. 382 - Gawroński Wacław (1); k. 383 - Geneste Józef Ed. (1); k. 384 - Geoffroy A., Hilaire (1); k. 385 - Gierłowski S. W. (1); k. 386 - Gilbert L. (1); k. 387 - Glabisz Józef (1); k. 388 - Glaudin (1); k. 389 - Glinojecki Jan (1); k. 390 - Glińska Maria Stanisławowa (1); k. 391 - Godlewski M. (1); k. 392 - Goodchap A. (1); k. 393 - Gosiewski Antoni (1); k. 394 - Gostomska Karolina z Moychów (1); k. 395-396 - Goulin Jules (2); k. 397 - Gozimirski Kazimierz (1); k. 398 - Górecka Maria z Mickiewiczów (1); k. 399 - Górecki Albin (1); k. 400 - Górecki Ludwik (1); k. 401 - Górski K. M. (1); k. 402-404 - Grabowska Modestowa (3); k. 405 - Grabowska Michalina (1); k. 406 - Grabowski Józef z Łukowa (1); k. 407-410 - Grabowski Modest (4); k. 411 - Grabowski Władysław - proboszcz polskiego kościoła w Nowym Yorku (1); k. 412 - Graszyński Alfons (1); k. 413 - Grattery P. (1); k. 414 - Gricourt de (1); k. 415 - Grodzicki Wojciech (1); k. 416 - Grudzińska z Działyńskich [Maria] (1); k. 417 - Grudziński Adam Graf (1); k. 418 - Guerillot Jean (1); k. Guerillot Jean [madame] (1); k. 420 - Guillaume de la Roche Aymon (1); k. 421-422 - Gutakowska (2); k. 423-424 - Gutakowski (2); k. 425-426 - Guth Alfred (2); k. 427 - Haber L. Marian (1); k. 428 - Hagelstam Wentzel (1); k. 429 - Hagenaner (1); k. 430 - Halecki Oscar de (1); k. 431 - Ham David (1); k. 432 - Hamilton (1); k. 433 - Hamilton Hart Frederic, Hewlett Alfred (1); k. 434 - Hanbury Tracy Frederick (1); k. 435 - Hanckar I. L. H. (1); k. 436 - Hannytkiewicz Adam (1); k. 437 - Hański Henryk (1); k. 438 - Haraucourt Edmond (1); k. 439 - d'Harcourt (1); k. 440 - Harmsen W. J. C. ten (1); k. 441 - Hart James R. (1); k. 442 - Haye de la (1); k. 443 - Haza Radlitz Albert de (1); k. 444 - Hącia Kazimierz (1); k. 445 - Hedouville de [hrabina] (1); k. 446 - Hedouville de [hrabia] (1); k. 447 - Heller Ludwik Roman (1); k. 448 - Hemery (1); k. 449 - Henry Rene (1); k. 450 - Heron de Villefosse Antoine (1); k. 451 - Hertel Maximilien (1); k. 452 - Herlzog (1); k. 453 - Henry Lord of Heston (1); k. 454 - Hewlett Alfred (1); k. 456 - Hoff Bogdan (1); k. 457-459 - Hofman Wlastimil (3); k. 460-461 - Hopkins F. Karol (2); k. 462 - Horoszkiewicz Stefan (1); k. 463 - Houssay de la (1); k. 464 - Hruzik (1); k. 465 - Hubert F. (1); k. 466 - odręczna notatka (1); k. 467 - Hubou Ernest (1); k. 468 - Hughes Edward (1); k. 469 - d'Ibarrart d'Etchegoyen (1); k. 470 - Ioubert D. N. (1); k. 471 - Iouve Georges (1); k. 472 - Iwanowski Stefan (1); k. 149 - Jackowski Henryk (1); k. 150 - Jasuls [?] C Core W. (1); k. 151 - Janczewska Jadwiga (1); k. 153 - Janicki Ignacy (1); k. 152 - Janiecki Emil (1); k. 154 - Jankowski Florian (1); k. 155 - Janssen E. (1); k. 156 - Jarac Louis (1); k. 157 - Jaraczewski Tadeusz, Jaraczewski Mieczysław (1); k. 158 - Jarnatowski Teodor (1); k. 239 - Jarvinen Kyosti M. P. (1); k. 159 - Jastrzębski Jan (1); k. 160 - Jaźwiński Aleksander (1); k. 161 - Jeannin Jules (1); k. 162 - Jełowicki Ignacy (1); k. 163-164 - Jełowicki Teodor (2); k. 165 - Jeune Peltier (1); k. 166 - Jędrzejowicz Adam (1); k. 167 - Jodko Georges de (1); k. 168-169 - Johnston R. M. (2); k. 170 - Gorda [?] Romeud [?] (1); k. 171 - Jourdain Francois (1); k. 172 - Just. Thomas C. (1); k. 173 - Kaczanowski Włodzimierz (1); k. 174 - Kaczkowska Cecylia z Potockich (1); k. 175 - Kaczurba Adam (1); k. 176 - Kaczyńska Maria (1); k. 177 - Kalinka V. A. (1); k. 178 - Kalkstein F. (1); k. 179 - Kaplińska Helena z Hryniewieckich (1); k. 180 - Karłowski Stanisław (1); k. 181-182 - Karśnicki Karol (2); k. 183 - Kastory Ludwik (1); k. 184 - Kater (1); k. 185 - Kathen (1); k. 186 - Kazubski Leon (1); k. 187 - Keller Jean (1); k. 188 - Kemph William E. (1); k. 189 - Kerbedz Sophie de (1); k. 190 - Kergur Stefan (1); k. 191 - Kierska Stanisława (1); k. 192 - Kierski Telesfor (1); k. 193 - King P. G. (1); k. 194 - Kjelgaard Ellis Brix (1); k. 195 - Klabecki Emil (1); k. 196 - Kleczkowski (1); k. 197 - Kledzik Józef (1); k. 198 - Knuttel Gerhardus Wzn. (1); k. 199 - Koczorowska Maria (1); k. 200 - Koczorowski A. (1); k. 201 - Koczorowski Karol (1); k. 202 - Koczorowski Maciej (1); k. 203 - Kodolitsch A. de (1); k. 204 - Kolszewski Konrad (1); k. 205 - Komar Michel (1); k. 206 - Komarnicki Edmond de (1); k. 207 - Konopczyński Władysław (1); k. 208 - Konopka Stanisław (1); k. 209 - koperta; k. 210-211 - Kopaczewski Władysław (2); k. 212 - Koskowski de (1); k. 213 - Kosobudzki A. (1); k. 215 - Kostanecki Kazimierz (1); k. 216 - Kościelski August (1); k. 217 - Kotliński Marian (1); k. 218 - Koźmian Stanisław (1); k. 219 - Koźmianowa Felicja z Łempickich (1); k. 220 - biskup krakowski (1); k. 221 - Krasicki Kazimierz (1); k. 222 - Krasińska E. (1); k. 223 - Kremer Stanisław (1); k. 224-226 - Kretzulesco Nicolas (3); k. 227 - Krotoski Kazimierz (1); k. 228 - Królikowski A. Miłosz (1); k. 229-230 - Krzyżanowski Bronisław (2); k. 231 - Kurnatowska Władysława (1); k. 232 - Kurnatowski Roman (1); k. 233 - Kurnatowski Edward z Bytynia (1); k. 234 - Knutzner [?] (1); k. 235 - Kwilecka Maria z Mańkowskich (1); k. 236 - Kwilecka Maryja z Lubowieckich (1); k. 237 - Kwilecka Paulina (1); k. 238 - Kwilecki Mieczysław (1); k. 511 - Legitymacja dla hr. Zamoyskiego Władysława (1); k. 510 - Ministerstwo Edukacji Publicznej i Sztuk Pięknych (1); k. 484-485 - Reimschussel Edmund (2); k. 476 - przedarta wizytówka; Bilety reklamowe: k. 490 - Artykuły papiernicze z księgarni Flammarion (1); k. 482 - ARW Artystyczne rękodzieło wsi (1); k. 479 - Baldwin Bros. & Co. (1); k. 487 - Bracia Lissac (1); k. 483 - Dyrektor kursu języka francuskiego w Poznaniu (1); k. 480 - Emil Wedel i Syn - fabryka czekolady; k. 475 - Fabryka wyrobów papierowych ,,Krakus'' (1); k. 491 - Fabryka mydeł toaletowych, perfum i kosmetyków ,,Fornarina'' (1); k. 497 - Firma Henryk Mendelssohn; k. 498 - Firma S. Nakulski; k. 488 - Florczyk Roman - fabryka walizek i wyrobów skórzano-galanteryjnych (1); k. 507 - Horlogerie-Bijouterie, E. Lavergne; k. 502 - Hurtownia M. Warm - Gniezno; k. 496 - Kamiński Leon - strojenie fortepianów; k. 477 - Katolickie Koło Polek w Kórniku (1); k. 478 - Johnson Bros. (1); k. 508 - ostrzeżenie o nabojach do rewolwerów; k. 474 - Płonka Wincenty - Fabryka towarów metalowych (1); k. 524 - Pogorzelski Mieczysław - przemysł drzewno-galanteryjny; k. 486 - Poznańska Fabryka Trykotaży ,,Trykot'' (1); k. 500 - Pracownika Klimów ,,Jazak''; k. 492 - Sklep obuwniczy (1); k. 481 - wyprzedaż charytatywna w parafii Saint-Louis-En-L'ile (1); k. 489 - pusta karta; k. 495 - zaproszenie; k. 493-494 - Życzenia wielkanocne dla Marii Zamoyskiej (2); k. 499 - przedarte zaproszenie; k. 503-506 - życzenia bożonarodzeniowe; k. 512 - wstęp do kościoła katedralnego [11 września 1883] (1); k. 513 - wstęp do ogrodu oo. Karmelitów [11 września 1883] (1); k. 514 - bilet na odsłonięcie pomnika Jana III [12 września 1883] (1); k. 515 - bilet wstępu do Zamoyskiego Władysława (1); k. 516-519 - bilet na podróż z Paryża do Berlina; k. 520 - dowód oddania na posyłkę poleconą; k. 521 - informacja o IV Zjeździe lekarzy i przyrodników polskich w Poznaniu; k. 522 - karta legitymacyjna hr. Zamoyskiego Władysława na czwarty Zjazd lekarzy i przyrodników polskich [2-6 czerwca 1884] (1); k. 523 - dowód złożenia 10 koron dla Polskiego Skarbu Narodowego [1920 r.] (1); k. 525 - wycinek z prasy o nauce pracy; k. 526 - bilet na koncert; k. 527-529 - bilety komunikacyjne; k. 530 - dowód oddania na posyłkę poleconą; k. 531 - karta wstępu na koncert dla hr. Zamoyskiego Władysława [2 czerwca 1884 r.]; k. 532-536 - bilet reklamowy Wielkiego Teatru Lalek; k. 537 - pół biletu; k. 538 - notatka odręczne; k. 539 - bilet reklamowy koncertu dla ubogich wydawany przez Czartoryską z Radziwiłłów; k. 540 - notatka odręczna; k. 541 - 559 - bilety; k. 561-564 - naklejki na listy; k. 566 - notatka odręczna
st. zas.
Keywords: Kórnik (woj. wielkopolskie); Amiens (Francja); 19 w; Amsterdam (Holandia); 19/20 w; 1884; Autun (Francja); Azara (Argentyna); Bad Wörishofen (Niemcy; okręg); Ballarat (Australia); Berkeley (Stany Zjednoczone); 1917 r; Berlin (Niemcy); Białka Tatrzańska (woj. małopolskie); Biernatki (woj. wielkopolskie); Biezdrowow (woj. wielkopolskie); 20 w; Bordeaux (Francja); Borris (Irlandia); Charków (Ukraina); Charleville-Mézières (Francja); Chicago (Stany Zjednoczone); Christchurch (Nowa Zelandia); Częstochowa (woj. śląskie); Dobrzyca (woj. wielkopolskie; pow. Pleszew); Drohowyże (Ukraina); Filadelfia (Stany Zjednoczone); Frankfurt nad Menem (Niemcy); Glasgow (Wielka Brytania); Głogów (woj. dolnośląskie); 1911 r; Gniezno (woj. wielkopolskie); Gołuchów (woj. wielkopolskie); Gorinchem (Holandia); Grenoble (Francja); Haga (Holandia); Hanower (Niemcy); Helsinki (Finlandia); Jedlec (woj. wielkopolskie); Kijów (Ukraina); Kołdrąb (woj. kujawsko-pomorskie); Kórnika (woj. wielkopolskie) - Bnin; Kraków (woj. małopolskie); Launceston (Australia); Levallois-Perret; Lincoln (Wielka Brytania); Liverpool (Wielka Brytania); Lwów (Ukraina); Lyon (Francja); 1918 r; Matadi (Demokratyczna Republika Konga); Melbourne (Australia); Morges (Szwajcaria); Nakło (woj. opolskie); Nowy Jork (Stany Zjednoczone); Nowy Targ (woj. małopolskie); Paryż (Francja); Payns (Francja); Phnom-Penh (Kambodża); 1923 r; Pleszew (woj. wielkopolskie); 1852; Pniewite (woj. kujawsko-pomorskie); Poznań (woj. wielkopolskie); Rapperswil (Szwajcaria); Romsey (Wielka Brytania); Rouen (Francja); Rzym; Saint-Girons; Trnava (Słowaca); 1919 r; Turyn (Włochy); Tyrol (Austria); Vichy (Francja); 1920 r; Warszawa; Watford (Anglia); Wiedeń (Austria); Wisconsin (Stany Zjednoczone); Wrocław (woj. dolnośląskie); Środa Wielkopolska (woj. wielkopolskie); Stuttgard (Niemcy); Sydney (Australia); Sztokholm (Szwecja); Tasmania (Australia); 1920 w