Katalog księgozbioru Biblioteki Kórnickiej z zakresu nauk ścisłych i przyrodniczych mieszczącego się w pawilonie parkowym - Bauza, Piotr; Bentkowski, Leon; Sempiński, Franciszek; Celichowski, Zygmunt; Chłapowski, Kazimierz; Biblioteka Kórnicka (1872)
Wol. 7., (pudło 4) - "Leśnictwo", k. 168; "Technologia", k. 570.
Katalog kartkowy sporządzony przez Leona Bentkowskiego w l. 1872-1876, uzupełniony przez Zygmunta Celichowskiego i innych (na k. jak 285a). Układ kart jak w katalogu książkowym, w 5 pudłach.
Keywords: Katalogi; Inwentarze