Katalog księgozbioru Biblioteki Kórnickiej z zakresu nauk ścisłych i przyrodniczych mieszczącego się w pawilonie parkowym - Bauza, Piotr; Bentkowski, Leon; Sempiński, Franciszek; Celichowski, Zygmunt; Chłapowski, Kazimierz; Biblioteka Kórnicka (1872)
Wol. 8., (pudło 5) - "Medycyna", k. 946; "Alcoholica", k. 29.
8 woluminów, w tym 3 poszyty i 5 pudeł - I: 329 k. (658 s.); II: 332 k. (664 s.); III: 267 k. (534 s.); IV: 1308 k.; V: 599, 488 k.; VI: 780, 180 k.; VII: 168, 570 k.; VIII: 946, 29, 83, 28 k.
Keywords: Katalogi; Inwentarze