Katalog biblioteki T. Żebrawskiego nabytej przez Bibliotekę Kórnicką r. 1869 - Żebrawski, Teofil; Biblioteka Kórnicka (1869)
Katalog kartkowy biblioteki T. Żebrawskiego sporządzony przez właściciela na k. drukowanych. Opis zawiera: odpis k. tytułowej, szczegóły bibliograficzne, uwagi dotyczące poszczególnych pozycji lub ich autorów oraz literowe wskazówki topograficzne. Układ i numeracja według spisu książkowego; brak 116 kart, głównie pozycji obcych wykreślonych ze spisu. Katalog umieszczony jest w 3 oryg. pudłach tekturowych o jednym boku skórzanym zamykanym na rzemienie wiązane. [wol. 3-5]
5 woluminów: katalogi kartkowe (wol. 1-2 - sygn. AB 319 i AB 320) oraz katalog kartkowy (wol. 3-5 - sygn. AB 321, AB 322, AB 323); I: 54 s.; II: 54 s.; III: 1-530 k.; IV: 531-1070 k.; V: 1071-1618 k.
Keywords: Katalog biblioteki T. Żebrawskiego; Katalogi; Inwentarze