Spis rękopisów w Kamieńcu Podolskim zakupionych po Konstantym Podwysockim - Biblioteka Kórnicka (1870)
Spis sporządzony przez Kazimierza Chłapowskiego pod kierunkiem Wojciecha Kętrzyńskiego, obejmuje 95 pozycji rkps. zakupionych w 1870 r. ze zbiorów zgromadzonych przez Konstantego Podwysockiego(1810-1868), literata i kolekcjonera w Rychtach na Podolu, od wdowy Anieli Podwysockiej. (Obecnie rkps. BK 1127-1218).
2 woluminy, sygn. AB 314 i AB 315; - I: 12 k.; II: 13 k.
Keywords: Rychty, Podole; Kamieniec Podolski; Kraków; czasopismo - "Rocznik dla Archeologów, Numizmatyków i Bibliografów Polskich"; Rękopisy - spis; Zbiory biblioteczne - ewidencja; Zbiory specjalne - rękopisy; Inwentarze; Katalogi; Wypisy