Katalog kartkowy rękopisów Biblioteki Kórnickiej opracowany przez Zygmunta Celichowskiego w l. 1870-1875 - Celichowski, Zygmunt; Biblioteka Kórnicka (1870)
Wol. 3. Rękopisy działu historii w układzie inwentarza Wojciecha Kętrzyńskiego (AB 276). Pozycje 1-194 z naniesionymi sygnaturami topograficznymi układu opracowanego przez Z. Celichowskiego (brak nr: 28, 60, 103, 166, 171-173, 176-184, 186-192) obejmują obecnie rkps. BK 127-476.
6 woluminów; sygn. AB 304 - AB 309; - I: 212 k.; II: 152 k.; III: 200 k.; IV: 14 k.; V: 244 k; VI: 6 k.
Keywords: Katalogi; Katalog rękopisów