Katalog kartkowy rękopisów Biblioteki Kórnickiej opracowany przez Zygmunta Celichowskiego w l. 1870-1875 - Celichowski, Zygmunt; Biblioteka Kórnicka (1870)
Wol. 5. Rękopisy działu literatury w układzie inwentarza Wojciecha Kętrzyńskiego (AB 275). Pozycje 1-296 (nr 117 opisany dwukrotnie, brak nr: 26, 30, 80-82, 94, 118-122, 211, 218, 223, 230, 235, 237, 239-242, 292) obejmujące obecne rkps. BK 477-755.
6 woluminów; sygn. AB 304 - AB 309; - I: 212 k.; II: 152 k.; III: 200 k.; IV: 14 k.; V: 244 k; VI: 6 k.
Keywords: Katalogi; Katalog rękopisów