Katalog kartkowy rękopisów Biblioteki Kórnickiej opracowany przez Zygmunta Celichowskiego w l. 1870-1875 - Celichowski, Zygmunt; Biblioteka Kórnicka (1870)
Wol. 6. Rękopisy działu prawa. Fragment, zachował się opis 5 pozycji: nr 44, 60, 145-147 (obecne rkps. BK 799, 816, 901-903).
6 woluminów; sygn. AB 304 - AB 309; - I: 212 k.; II: 152 k.; III: 200 k.; IV: 14 k.; V: 244 k; VI: 6 k.
Keywords: Katalogi; Katalog rękopisów