Carte de la principaute de Serbie composee d'après les sources les plus recentes par Jean Bugarsky (1845)
Zawiera: spis okręgów i podokręgów, tabelę liczby miejscowości i mieszańców w poszczególnych okręgach
Kartusz w postaci płyty, o którą opiera się legionista rzymski. U podnóża pomnika instrumenty kartograficzne.
Keywords: Księstwo Serbskie; kartografia