"Noty o mojej niewoli w Petersburgu, w 1794, 1795 i 1796."
"Podróż niewolników" k. 40-99
k. 1, 2, 3 wg numeracji JUN to nasze 5-10; w polskim tłumaczeniu z francuskiej edycji Sienkiewicza przez M. Pr. [...]
Keywords: Petersburg; Maciejowice; Emigracja Francja po 1831; Emigracja Wielka po 1831; literatura polska 19 w.; zesłania 18 w.