``Illustri ac Reverend[issi]mo Domino D. Stephano Charbicio S. R. Maiestatis Secretario; etc; Foeliciter Abbatiam Vanchocensem auspicanti Gratulabundus Sebastianvs Wolborius Vanchocensem Praefecturam gÿmnasticam agens Vanchocii Anno Verbi incarnati M. DC XII'' (1570)
Tytuł k. 1 Rysunek herbu Jastrzębiec S. Charbickiego k. 1v. ``Illustri Ac reverendissimo D[omi]no, D[omi]no, Stephano Charbicio, S. R. Mtis Secretario etc; Faeliciter[!] Abbatiam Vanchocensem auspica[n]ti Domino Suo observandissimo Sebastianus Wolborius; Salvte[t] et perpetuam foelicitatem praecatur.'' (dedykacja) k. 2-3 k. 3v. czysta Wiersze okolicznościowe: ``Gratulatio'', ``Ode Fausta Praecatio musar[um]'', ``Magna geret'', ``Ardua virtus amat'', ``Laus est iustus honor'', ``Partus honos propria virtute'', ``Aliud Charbiciana'', ``Fluvivs Vanchocen[sis] ad Novu[m] D[ominem]'', ``Abbatia ad eundem'', ``Virtus Tua isto digna triumpho'', ``Nomine Coenobitarum'' i maksyma k. 4-8 k. 8v. czysta Uniwersał Zygmunta Augusta z 1570 r. k. 9-15 k. 16-16v. czyste
k. 1-8v. o wym. 8x5 cm Wpis inwentaryzacyjny z 1951 r.
Keywords: Wąchock; Literatura okolicznościowa 17 w.