``Kopia przywiliiu! miastu! Łobżenicy z artykułami praw nadanego za panowania [...] Józefa [...] Radolińskiego, podkomorzyca wschowskiego [...] 1767 przepisana.'' (1767)
``O bakałarzu'' s. 41
BN
Keywords: Łobżenica; alkohol 18 w.; cechy 18 w.; edukacja 18 w.; filantropia 18 w.; lekarze 18 w.; miary 18 w.; miasta 18 w.; muzyka 18 w.; prawa miejskie 18 w.; szkoły miejskie 18 w.; wojsko prywatne 18 w.; wszeteczeństwa 18 w.