``Przywileje i nadania konwentu XX. Dominikanów lwowskich [od 1408] oraz niektóre wypisy i |przywileja! rodzin [...] województwa ruskiego, wypisane z notat [...] x. Wieleńskiego, kanonika kap. lwows. [...] od naydawniejszych czasów zbierane i ułożone 1610-1779.''
``Rzeczy ważnieysze |obrony miasta Lwowa od Turek i Tatar [...]. Wypisy z akt zakonu [...]'' k. 64
Mf 1007
Keywords: Lwów; wojny polsko-tureckie 16 w.