"Rys powstania walki i działań Polaków 1830 i 1831 r. skreślony w 10 lat po wypadkach na tułactwie we Francji przez W[alentego] Z[wierkowskiego]". Dalszy ciąg (1841)
"List IP Bem do JP Małachowskiego - Paryż 1 marca 1833" k. 30-
T. 1 sygn.: BK 1470 (rozdziały 1-10); t. 2 sygn.: BK 1471 (rozdziały 11-18)
Keywords: Warszawa; Płock; Modlin; Zakroczym; Emigracja Francja po 1831; Emigracja Wielka po 1831