"Annales domus Orzelsciae per Ioannem Orzelski Castellanum Rogoznense~ Capitaneum Costen~, conscripti. An~o Dn~i M.DC.XI." (1611)
Annales k. 3-13 "Runoviae, In supremo domus fastigio, ad partem dextram globo deaurato inclusum" i dopisek dot. urodzin k. 15
Radełkowanie z floraturą, plakietki orient., wyciski. Medalion na przedniej s. - w centrum "IHS"z wplecionym motywem krzyża maltańskiego? zwieńczonego "INRI", po bokach dwie trzciny?, wokół napis: "omnis enim quicunque invocaverit nomen Dominis salvus erit. Ro. I. &"[Joel 2. 32], otok z promieni. Medalion na tylnej s. - Matka Boska z Dzieciątkiem na księżycu, dwa amorki unoszą koronę zwieńczoną gwiazdami, 17 w.
Keywords: Rody 17 w; Genealogia 17 w; Wielkopolska; Polska