Księga burmistrzowska Kórnika, 1666-86 oraz 1737
Rok 1671 [na k. 75 ``Rada Nowo Obrana''] k. 64-79v.
k. 147-163 uszkodzone z uszczerbkiem tekstu; pismo wielu rąk
Keywords: Wielkopolska; Kórnik; magistrat 17 w.; miasta 17 w.; prawa miejskie 17 w.; sądy 17 w.