``Dekret generaln: Konf. W.X.Lit. w sprawie J.XX. Pijarów wileńskich z [...] Wisogierdem podkom: smol: 24 marca 1774''
Szósty aktorat s. 30-38
``Wypis z Xiąg Gene: Konf: WXL spraw sądowych w Warszawie exp[brak tekstu] w sprawie za dwunastą aktorectami y za żałobami do nich należącemi poniżey w iedno złączonemi y skombinowanemi''
Keywords: Wilno