``Processus iuris ordinarius cora[m] off[ici]o Castren[si] in Causis vulgo dict[is] off[ic]ij'' (1551)
``Captiuacio nobilis'' k. 14v
K. 6, 8v, 9, 11, 12-12v, 17, 33, 40, 51v, 54, 55v, 58v-61v czyste
Keywords: kompendium prawnicze 16 w.; prawo cywilne Polska 16 w.; prawo karne Polska 16 w.; prawo polskie 16 w. praktyka procesowa; przywilej mielnicki 1501; sądownictwo grodzkie 16 w.; sądy w Polsce 16 w.